Домой Новости города Півмільйона на демонтаж повітря в Дніпродзержинську

Півмільйона на демонтаж повітря в Дніпродзержинську

14
0
преступность

Вартість демонтажу цоколів та фундаментів багатоповерхових будинків в Шамишиній балці визначено на рівні 500 тисяч гривень і проведений він повинен бути до кінця цього року.

преступность

Влада міста Дніпродзержинська скандально відома своїми корупційними схемами та оборудками у сфері державних закупівель.

Зі встановленням в Україні «вертикалі влади» зазначені дії чиновників стали більш цинічними та зухвалими.

За мовчазної згоди або (що більш вірогідно) за прямою вказівкою Дніпропетровської облдержадміністрації, в місті металургів та хіміків було розкрадено десятки кілометрів радіаційнозабруднених труб великого діаметру колишнього уранового виробництва ВО «ПХЗ».

З міського пологового будинку зникли десятки тіл начебто померлих немовлят.

На кладовищах процвітає організоване злочинцями вимагання грошей з родичів померлих за можливість ховати відповідно до християнських та українських традицій.

Тотально розкрадаються бюджетні кошти, які сплачуються фіктивним фірмам-одноденкам за начебто виконані роботи…

В цій статті я хотів би розповісти про чергову спробу дніпродзержинських чиновників заробити сотні тисяч гривень з повітря, при цьому «проФФесійно» ошукавши територіальну громаду.

Трохи повернемось в історію.

2008 рік. Держава в черговий раз виділяє мільйони гривень для ліквідації наслідків зсуву ґрунтів в Шамишиній балці міста (район Черемушки).

За результатами проведеної процедури державної закупівлі на виконання робіт по демонтажу аварійних будинків по вул. Онищенка, №3,11,15 був визначений переможець – приватне підприємство «ВО Будальтернатива».

Згідно умов тендеру замовника – управління капітального будівництва(УКБ) Дніпродзержинської міськради (начальник Сергій Понізов) було визначено, що роботи по вказаному об’єкту включають в себе повний демонтаж цоколів та фундаментів зазначених багатоповерхових будинків.

УКБ укладає з переможцем тендера договір підряду, в якому зазначено, що роботи вартістю 2,3 млн гривень повинні бути виконані до 31.12.2008 р.

Не зважаючи на це, станом на кінець вже 2009 року цей демонтаж до кінця виконаний не був, в той же час приватне підприємство отримало повну суму по договору ще в кінці 2008 року.

А ще через рік, 21.10.2010, УКБ знову укладає договір з ПП «ВО Будальтернатива» на суму 926,5 тис. грн. для виконання ТИХ ЖЕ САМИХ робіт з демонтажу аварійних будинків.

Тобто наближена до влади фірма ошукала платників податків майже на 1 млн гривень.

Протиправність дій місцевих чиновників підтвердила навіть Контрольно-ревізійна інспекція в своєму акті від 23.02.2011, який знаходиться у мене на руках.

Чому не порушується кримінальна справа? Це питання до правоохоронних органів.

Так само прокуратурою покриваються й інші злочини, здійснені посадовими особами УКБ: нецільове використання 5,3 млн гривень бюджетних коштів на закупівлю квартир для переселенців Шамишиної балки у 2008 році, фіктивна закупівля обладнання для котлів непрацюючого сміттєспалювального заводу на 600 тисяч гривень, витрати сотень тисяч гривень на розбудову «Парку щастя» з засохлими деревами в районі 5-го мікрорайону, продаж 100 тисяч тонн піску (майна громади) за заниженими втричі цінами тощо.

Цікаво, що раніше правоохоронці пробували бути принциповими в боротьбі з посадовими злочинами комунально-будівельної мафії міста.

Раніше згаданий начальник УКБ Сергій Понізов вже утримувався в СІЗО протягом декількох місяців.

Вірогідно, що тільки завдяки впливу своїх покровителів він був випущений на волю і тепер продовжує розробляти та втілювати в життя корупційні схеми.

Здавалось, що після приходу Партії регіонів до абсолютної влади вона почне виконувати свої обіцянки по боротьбі з корупцією. Але ми бачимо, що «пАпередники-корупціонери» не тільки не були звільнені зі своїх посад, але і отримали чергове підвищення по кар’єрній драбині.

Так, начальник УКБ Сергій Понізов декілька місяців тому був обраний на посаду заступника Дніпродзержинського міського голови.

Вирішивши не гаяти часу, він готує пропозицію про включення до плану фінансування демонтажу добудови до середньої школи №35, яка розташована на вул. Куйбишева (іронічно, неподалік тієї ж Шамишиної балки).

Вартість демонтажу визначено на рівні 500 тисяч гривень і проведений він повинен бути до кінця цього року.

Як читачі вже могли здогадатись, своїм наказом Сергій Понізов без проведення тендеру визначив виконавцем робіт все те ж ПП «ВО Будальтернатива».

При підготовці необхідного в цьому випадку проекту рішення міської ради, в порушення регламенту та сталої практики, депутатам не був надісланий на електронну пошту його повний текст.

Мені, як депутату, прийшлось «кліщами» видавлювати з працівників міськвиконкому інформацію – що ж це за добудова і де вона знаходиться.

З практики відомо, що при демонтажі будівель можуть залишитись різні будівельні матеріали, які мають певну вартість і можуть бути продані з вигодою для місцевого бюджету.

Я попросив активістів місцевої організації партії «Свобода» перевірити, в якому стані добудова до школи і чи можна буде здешевити вартість її демонтажу за рахунок реалізації будівельних матеріалів, що залишаться.

Уявіть собі, яке було моє здивування, коли через деякий час мені повідомили, що вже більш ніж як 2 роки біля середньої школу №35 не існує жодної добудови!

Всі вони вже демонтовані, або розкрадені без витрачання копійки бюджетних коштів. Свій звіт свободівці підтвердили фотокартками.

Що ж це виходить? Зв’язка Сергій Понізов – ПП «ВО Будальтернатива» під носом у міського голови Сафронова, голови облдержадміністрації Колєснікова, віце-прем’єра-інфраструктурника Вілкула регулярно грабує місцевих жителів.

І за це отримує від влади тільки заохочення та нагороди.

Чи не тому, що ця зв’язка є простим виконавцем корупційних схем на замовлення зі столичних кабінетів?

За логікою біло-синьої практики поступового підвищення на посаді в залежності від накопиченої кількості злочинів та вкрадених коштів, Партія регіонів вірогідно готує місцевого чиновника для роботи в Кабміні. До речі, туди вже потрапила частина колишнього обласного керівництва.

Для зупинення вказаного злочину, Дніпродзержинська міська організація партії «Свобода» подала відповідні заяви до правоохоронних органів. Зі свого боку, як депутат, я вніс пропозицію зняти з порядку денного чергової сесії міськради питання виділення півмільйона гривень на демонтаж неіснуючої добудови.

Але 26 квітня депутати від Партії регіонів відхилили цю пропозицію, продемонструвавши те, що план ошукати громаду затверджений на високому рівні і його виконавці впевнені, що залишаться безкарними.

Добавить комментарий