Домой Дача, сад, огород Як підгодувати орхідею банановою шкіркою: 2 способи, про які знають не усі

Як підгодувати орхідею банановою шкіркою: 2 способи, про які знають не усі

156
0

Багато квітникарів обирають для дому орхідею, тому що рослина не дуже вибаглива у питаннях догляду при всій своїй красі та елегантності.

Однак підгодівлі теж не будуть зайвими.
Якщо орхідея буде здоровою та доглянутою, то частіше зможе радувати домашніх своїм цвітінням. Не всі квітникарі знають про те, що як доступне і якісне добриво завжди можна використовувати бананову шкірку.
Цей харчовий відхід має багатий склад, але використовувати його варто правильно, нагадує ландшафтний дизайнер і вчений-агроном Анастасія Коврижних.

Як використовувати бананову шкірку при догляді за орхідеєю

Цілющий порошок
Це дуже простий та ефективний метод внесення підживлення. Спочатку потрібно висушити бананову шкірку і за допомогою ступки або кавомолки подрібнити до стану порошку.
Потім на кожну квітку використовують по одній маленькій ложці добрива. Кладемо підживлення на ґрунт і проводимо звичайний полив.

Рідке підживлення
Можна приготувати для орхідеї «частування» і в рідкому вигляді. Для цього нам знову потрібно підсушити шкірку і довести її до порошку.
Потім одну маленьку ложку отриманого засобу розчиняємо у склянці гарячої води. Коли рідина стане кімнатної температури, можна вносити підживлення.

Автор: Марина Міхалап

Добавить комментарий