Домой Дача, сад, огород Які рослини можна вирощувати в теплиці взимку: про що не здогадуються багато...

Які рослини можна вирощувати в теплиці взимку: про що не здогадуються багато дачників

186
0

Багато культур можна вирощувати в теплиці взимку. Щоб швидко виростити рослини, потрібно забезпечити правильний полив та регулярно вносити добрива.

Однак госродарі повинні враховувати, що в зимовий період рослини потребують додаткового освітлення. Для цього зазвичай використовують люмінесцентні лампи.

Трави
У теплиці найчастіше вирощують такі трави:

• базилік;

• лаванду;

• шавлія;

• розмарин;

• кріп.

Всі ці трави легко можна виростити у теплиці. Також у теплиці легко можна виростити м’яту. Ця рослина адаптована до тіні, але їй також потрібно кілька годин світла на день.

Фахівці стверджують, що найвищі вимоги до тепла у базиліку та кропу.

Щоб не зіткнутися із труднощами в процесі вирощування цих рослин, обов’язково потрібно підтримувати температуру на належному рівні. Вночі вона має триматися в межах 15 градусів.

Зелень
Майже всі види зелені дозволяється вирощувати в теплиці. Найкраще для вирощування в теплиці підходять такі види зелені:

• салат;

• шпинат;

• рукола;

• листова капуста.

Ці рослини найкраще збирати як зелень і не намагатися вирощувати до повного дозрівання. Нову партію насіння рекомендується висівати кожні кілька тижнів. Завдяки цьому зелень завжди буде під рукою.

До характерної риси зелені відносять те, що вона не вимагає додаткового світла. Однак якщо теплиця знаходиться в тіні, то в цьому випадку потрібно забезпечити штучне освітлення.

Помідори чері
Деякі дачники активно вирощують помідори чері у теплиці. Однак виростити хороші помідори буде проблематично, оскільки вони вимагають багато сонячного світла та тепла для дозрівання.

Помідорам потрібно забезпечити до 16 годин штучного освітлення щодня. Внаслідок цього можна виростити смачні плоди.

Температура у теплиці при цьому має перевищувати 18 градусів. Денну температуру в теплиці найкраще тримати на позначці 20-24 градуси.

Як виростити перець чилі
Перець чилі часто використовують для приготування гострих страв. Це категорія їстівних плодів, які можна виростити у теплиці.

Фахівці стверджують, що найкраще дозрівають невеликі сорти. У процесі вирощування перцю потрібно дотримуватися таких же вимог, як і до томатів чері.

Цитрусові
Багато різновидів карликових цитрусових також підходять для вирощування у теплиці. До основної переваги цих рослин відносять те, що багато сортів добре дозрівають протягом зими.

Для досягнення найкращих результатів потрібно зберігати цитрусові на свіжому повітрі, а потім перемістити рослини в теплицю.

Апельсин і грейпфрут виростити у теплиці набагато складніше. Основна складність полягає в тому, що субтропічним чагарникам узимку потрібно близько 8 годин сонячного світла.

Імбир
Ця рослина потребує тепла та вологості, тому її можна вирощувати в теплиці. Температура у теплиці має становити не менше 20 градусів. Починати вирощування нових рослин можна з імбиру, який порізаний на шматочки по 5 сантиметрів. Ця рослина вимагає щонайменше 16 годин штучного світла.

Автор: Олена Гутир

Добавить комментарий