Бездіяльність правоохоронних органів в умовах кризи спонукає громадян до створення місцевих загонів самооборони.

Так мешканці села Піщанка Новомосковського району Дніпропетровській області вирішили об’єднатися заради охорони правопорядку та координації дій на випадок військовой або кризової ситуації, створивши громадське формування під назвою «Піщанський щит».

Подробиці дізнавались наші кореспонденти.

Як кажуть, ідея подібного об’єднання існувала вже давно. Але лише зараз, спостерігаючи всі події, які відбуваються на східних кордонах України, селяни вирішили що чекати далі вже не можна.

Організація була створена за ініціативою голови Піщанської сільської ради Мазниці Миколи Павловича та небайдужих мешканців села, і минулої суботи вже відбулися перші установчі сбори. На зібранні було обрано керівний склад формування, а очолив іі колишній військовий – майор у відставці Шевченко Аркадій Олексійович.

Наразі організація налічує близько 30 членів, але кількість бажаючих приєднатися постійно збільшується.

Відразу ж після офіційної реєстрації, члени громадського формування планують перейти до занять по військової, медичної та фізичної підготовки. А перші завдання по охороні громадського порядку отримають вже на 9 травня – день святкування Перемоги у Великої вітчизняної війні.

В умовах нестабільної політичної ситуації, паралічу центральної влади та правоохоронних органів, патріотично налаштовані мешканці села Піщанка у Дніпропетровській області першими подали ефективний приклад низової самоорганізації населення. Попереду їх чекає велика робота, але саме таким чином місцеві громади повинні гуртуватися для вирішення всіх проблем – від розвитку села або міста до протидії окупантам, якщо потрібно – зі зброєю в руках.

Газета «Лица»

1 КОММЕНТАРИЙ

Добавить комментарий