Домой Новости региона Член виконкому довів, що «регіонали» незаконно отримали автобусний маршрут

Член виконкому довів, що «регіонали» незаконно отримали автобусний маршрут

48
0
маршрутка

Суд скасував рішення конкурсного комітету Дніпропетровської облдержадміністрації, за яким ТОВ «Інтерспецмаркет» отримало право на організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті «Дніпропетровськ – Дніпродзержинськ через с.Єлизаветівка» до листопада 2017 року. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 27 лютого цього року.

Фірма виграла тендер на організацію перевезень по цьому маршруту наприкінці 2012 року. У конкурсі також брало участь ПП «Матеріал-Сервіс», яке і оскаржило його результати. Ці фірми набрали однакову кількість балів, однак за результатами голосування членів конкурсного комітету переможцем визнали «Інтерспецмаркет».

Суди перших двох інстанцій відмовилися визнати результати цього конкурсу недійсними, посилаючись на те, що конкурсний комітет ОДА діяв відповідно до чинного законодавства.

Однак ВГСУ договір із «Інтерспецмаркетом» скасував. Він виходив із того, що висновок попередніх судів не відповідає фактичним обставинам справи.

Зокрема, не підтверджено наявність у фірми матеріально-технічної бази та її технічний стан.

Також фірма не підтвердила професійну кваліфікацію працівників, які мають здійснювати щоденний контроль за технічним станом транспортних засобів.

Не надано доказів періодичного навчання водіїв методам надання першої медичної допомоги потерпілим в ДТП. При цьому подані фірмою свідоцтва про проходження 5 працівниками відповідного семінару не відповідають вимогам Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого МОЗ.

Також суди залишили поза увагою факт скоєння з вини водія ТОВ «Інтерспецмаркет» ДТП, в якій загинула людина. Суди взяли до уваги лист Управління ДАІ в Дніпропетровській області від 07.11.2012 про те, що по цьому ДТП проводиться досудове слідство і за первинним висновком у ньому винен пішохід.

Але ВГСУ наголосив, що лист ДАІ – це лише певні міркування і він не може вважатися належним доказом для підтвердження або спростування наявності вини водія. Натомість у матеріалах справи є довідка 06.11.2012 про наявність вироку, за яким водія визнано винним у скоєнні ДТП. Як зазначив суд, «наявність протягом року до дати оголошення конкурсу дорожньо-транспортних пригод з вини водія перевізника, у яких є загиблі, є підставою для зменшення кількості набраних балів на 14».

Засновниками ТОВ «Інтерспецмаркет» є депутати Дніпродзержинської міськради від Партії регіонів Вадим Лавренов та Ігор Карамшук, а також Сергій Янчук. Керівником фірми є Андрій Гаража.

Засновниками ПП «Матеріал-Сервіс» є Віра, Олександр та Аліна Репетій. Олександр Репетій є членом виконкому Дніпровської районної у місті Дніпродзержинськ ради. За даними ЗМІ, він є наближеним до міського голови.

Добавить комментарий