Домой Дача, сад, огород Як у селі готують томатну пасту з помідорів, вирощених на своєму городі:...

Як у селі готують томатну пасту з помідорів, вирощених на своєму городі: швидко та просто

40
0

Мало того, що томатна паста — незамінний продукт при приготуванні ряду страв, вона ще й дуже корисна.

Звичайно, у тому випадку, якщо була приготована ​​самостійно з помідорів із власної ділянки.

У складі томат-пасти міститься велика кількість лікопіну, який є природним антиоксидантом, знижує артеріальний тиск, а також ризик розвитку захворювань серця та судин.

Найкраще для цієї мети підійдуть рожевоплодні м’ясисті томати, які необхідно нарізати на шматочки довільної форми і поставити на плиту.

Після того, як маса з помідорів досягне температури кипіння, варіть її близько години, можна навіть трохи більше.

Потім злийте більшість рідини з майбутньої пасти, скориставшись способом, яким відкидаєте макарони або просто вичерпавши ополоником. Не варто прагнути позбутися абсолютно всієї рідини.

Після цього поверніть помідори на вогонь і, коли вони закиплять, додайте сіль з розрахунку 3-5 столових ложок на відро нарізаних томатів. Дозволяється всипати трохи цукру – до смаку.

Протягом 10 хвилин кип’ятіть пасту, після чого розкладіть її  по банках і закатайте. Якщо у вас є час, помідори можна перетерти через сито і закатати після кип’ятіння.

До речі, взимку просто приготувати з такої пасти томатний сік просто розмішайте 2-3 ложки продукту в склянці води і насолоджуйтесь смачним напоєм.

Автор: Олена Шимановська

Добавить комментарий