Домой Новости города Осторожно, рейдеры! Как обезопасить свое имущество

Осторожно, рейдеры! Как обезопасить свое имущество

142
0

Руководство департамента коммунальной собственности и земельных отношений Каменского городского совета предупреждает землевладельцев и землепользователей об угрозе рейдерских захватов земельних участков. В обращении к землевладельцам и землепользователям говорится:

«На сьогодні має місце реалізація різноманітних схем протиправного заволодіння земельними ділянками, у тому числі сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності або у користуванні громадян, шляхом проведення державної реєстрації права власності, оренди (суборенди) за підробленими документами (договорами оренди, суборенди, витягами з Державного земельного кадастру, Державними актами на землю тощо).

Така ситуація стала можливою внаслідок відсутності у Державному земельному кадастрі повної інформації про земельні ділянки, право власності та інші похідні права на які виникли до 01 січня 2013 року (до моменту створення Державного реєстру прав). Так, протягом 1991 – 2013 років відомості про права на земельні ділянки вносилися різними суб’єктами в різні джерела інформації.

Пунктом 12 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про Державний земельний кадастр» передбачене перенесення записів про зареєстровані речові права на земельні ділянки, обмеження та обтяження у їх користуванні з Державного реєстру земель, який вівся органами Держгеокадастру, але на практиці такого перенесення не відбулося.

З метою запобігання рейдерським захопленням земельних ділянок, у тому числі сільськогосподарського призначення, рекомендуємо землевласникам та користувачам земельних ділянок невідкладно вжити заходів щодо проведення державної реєстрації речових прав (оренди та суборенди) в Державному реєстрі прав.

Директор департаменту комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно міської ради С.Г.Журавльов».

Добавить комментарий