Домой Новости города Горожанин предлагает ликвидировать «УКОКЖФ»

Горожанин предлагает ликвидировать «УКОКЖФ»

148
0

Никита Ермаков обратился к городским властям и депутатскому корпусу с предложением ликвидировать управляющую компанию, которая стала «золотой жилой» для Владимира Дубинского. Свои аргументы касательно ликвидации Ермаков описал в петиции, которая уже набрала половину из необходимых подписей.

«В особі мешканців багатоквартирних житлових будинків, які проживають на території, яку обслуговувало до 30.11.2016 ТОВ «СТЕЛЛА», та інших мешканців міста, які вимушені сплачувати за не отримані послуги КП КМР «УКОЖФ», звертаюся до мера міста Білоусова А.Л та всього депутатського корпусу, які приймали рішення про підняття тарифів за ЖК послуги в 2,5 рази.

За результатами конкурсу на право обслуговувати житловий фонд міста одержало перемогу підприємство КП КМР «УКОЖФ».

Комунальне підприємство взяло на себе ряд зобов’язань. Зокрема:

— прибирання прибудинкової території, підвалів та технічних поверхів;

— ТО ліфтів;

— ТО внутрішньобудинкових систем;

— обслуговування димовентканалів;

— ТО мереж електропостачання та електрообладнання;

— прибирання снігу, посипання прибудинкової території протиожеледною сумішшю та інше.

Ми, як споживачі були дуже здивовані, що підприємство, яке одержало перемогу на право надавати ЖК, фактично їх не надає в зв’язку з тим, що немає відповідних власних ресурсів, а користується послугами лише підрядних організацій. Тобто ми сплачуємо одній організації, щоби вона сплатила за якусь послугу іншій?

Не зрозуміло, що спонукало комісію віддати перемогу саме цьому підприємству? Низька ціна? За які послуги?

Крім цього, письмові відповіді директора КП КМР «УКОЖФ» Маханько Д.А. на скарги про не невиконання взятих на себе зобов’язань згідно з договором, носять образливий характер.

Керівник підприємства, не дивлячись на те, що споживач справно сплачує за ЖК послуги, просить взяти до відома мешканців багатоквартирних будинків, що якщо щось когось не влаштовує (а це відповідь на скаргу), вони можуть створити власне ОСББ. Зрозуміло, що сьогоднішнє законодавство це дозволяє. Але не всі можуть за різними обставинами створити ОСББ тому і уклали договір з КП КМР «УКОЖФ» і хотіли би просто отримувати те, за що сплачують.

Також рішенням міської ради від 11.10.2016 №291 було затверджено тарифи на житлово-комунальні послуги, які викликали обурення в мешканців міста.

Підняття тарифів зовсім не змінило ситуації та ніяким чином не відобразилося на якості надання ЖК послуг.

До прикладу хотілося би взяти послугу з прибирання прибудинкової території.

За письмовою інформацією заступника міського голови Масленкова О.В., КП КМР «УКОЖФ» повинно надавати послугу з прибирання прибудинкової території 3 рази на тиждень, а відповідно до письмової відповіді керівництва підприємства періодичність складає — 13 прибирань на місяць.

Вважаю, що вище зазначені керівники брешуть людям, тому що за фактом це не робиться в жодному дворі нашого міста!!!

Стосовно прибирання снігу в зимовий період взагалі немає про що говорити. Зима 2016-2017 року показала повну халатність в питанні прибирання снігу на прибудинкових територіях (особливо в районах віддалених від центральної частини міста). Сніг не прибирався, внаслідок чого у дворах виник суцільний каток.

Працівники ТОВ «ОСЕЛЯ», яке є підрядною організацією КП КМР «УКОЖФ» та обслуговує район вулиць Айвазовського, Костромська, Яворницького, Звенигородська, Грушевського тощо (хоча договір ми укладали не з ними) скаржаться, що на підприємстві відсутня та кількість двірників, які б могли обслуговувати цю територію тому після зими (в лютому та поточному періоді березня 2017 року жодного разу територія не прибиралася) у дворах й досі не прибирається сміття та пісок, яким посипалися інколи тротуари. Навіщо така підрядна організація тоді потрібна, яка сидить тільки на притоках фінансів?

Проходячи й іншими вулицями міста складається враження, що прибираються лише де не де двори, які наближені до центральної частини міста.

Питання виконання інших умов договору теж викликає сумніви.

Логічне запитання! За що ми тоді сплачуємо?!

В зв’язку з численними скаргами та петиціями і на цьому сайті, невдоволенням населення діяльністю КП КМР «УКОЖФ» вимагаємо:

  1. Від міської влади, від депутатів міської ради здійснити перевірку (аудит) діяльності КП КМР «УКОЖФ», яке за 4,5 місяці своєї діяльності показало повну нездатність надавати ЖК послуги населенню, повну бездіяльність та халатність. Директор підприємтсва, який у всіх газетах критикував попередні ЖЕКи та звинувачував їх в розвалі ЖК фонду, нічим не краще і продовжує своєю бездіяльністю почате попередниками.
  2. Проінформувати населення міста (споживачів підприємства) про наявні в підприємства ресурси для надання ЖК послуг (кількість власних двірників, електриків, сантехніків тощо).
  3. Про результати перевірки (аудиту) розглянути питання доцільності подальшого перебування на ринку ЖКГ КП КМР «УКОЖФ» про що проінформувати населення через засоби масової інформації.
  4. Переглянути рішення міської ради від 11.10.2016 №291, яким було затверджено тарифи на житлово-комунальні послуги, а саме розробити прозорий механізм формування тарифів, пояснити споживачам, за якими принципами та формулами вони формуються, за якими коефіцієнтами в наявністю фактів, коли будинки за конструктивними елементами, наявними приміщеннями, комунікаціями, прибудинковою територією та роком прийняття в експлуатацію практично однакові, а тарифи набагато різняться».

Подписать петицию можно тут: http://e-dem.in.ua/dniprodzerzhynsk/Petition/View/478

Добавить комментарий