Домой Украина Україні необхідна люстрація

Україні необхідна люстрація

9
1

Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош вважає, що країна потребує революційних змін.
ярош
«Відставка Януковича і дострокові вибори — це лише проміжні завдання. Далі мають відбутися революційні зміни в державі, які покращать життя реально, а не по-азіровськи«, — заявив він.

Країна мусить пройти етап люстрації, вважає лідер «Правого сектора».

«Найголовніше – верхівка піраміди. Коли знизу побачать, що нагорі несуть покарання, вона посиплеться. Це слон на глиняних ногах«, — пояснив він.

Лідер «Правого сектора» додає, що дехто з опозиціонерів був частиною цієї системи. Тож люстрація стосуватиметься й декого з тих, хто прийшов до влади 2005 року.

«А далі є просто злочинці, які перебувають при владі. Приміром, мер Дніпродзержинська – людина з кримінальним минулим. Таких можна почистити шляхом виборів. Якщо ти вчинив злочини проти держави, народу, то просто в тюрму відправити. Це — не люстрація, а дія закону. Злодій має сидіти в тюрмі«, — додав він.

Лідер «Правого сектера» народився й живе з дружиною і двома дітьми в Дніпродзержинську. Його мати працювала на вагонобудівному заводі, батько — інженером у газовому цеху місцевого металургійного комбінату. У квітні 1989 року Ярош підняв перший жовто-блакитний прапор на сході України, на Дніпропетровщині. Сформував перші осередки Руху в Дніпродзержинську, Українську студентську спілку. Служив у ракетних військах у Білорусі та під Іркутськом. Там виступив проти ГКЧП, розклеював у частині листівки. Працював вахтовим методом на «Ноябрьскнафтогазе», на Дніпровському меткомбінаті, ремонтувіав електродвигуни. Зорганізував там страйкком. Потім торгував на базарі.

«Пряжу возив із Чернігова. Дружина плела дитячі кофточки, а я продавав. Зразу соромно було, а подивився: біля мене полковники відставні стоять, учителі, лікарі. Спілкування доволі інтелектуальне«, — розповів він.

Більше читайте в інтерв’ю Дмитра Яроша в № 210 журналу «Країна«.

1 КОММЕНТАРИЙ

  1. нормальный мужик , с нормальными взглядами, главное что бы не спаскудился

Добавить комментарий