Домой Новости региона Вимоги прокурора Петриківського району можна не виконувати

Вимоги прокурора Петриківського району можна не виконувати

6
0

Сьогодні стало відомо,що в Єлизаветівській сільраді терміново збирають податкові декларації місцевих депутатів.

Співробітники Єлизаветівської сільської ради сьогодні весь день телефонували депутатам сільської ради і благали терміново здати декларації про майно та доходи хоча б за 2012 рік.

Як виявилось, причиною переполоху стала вимога прокурора Петриківського району Качура С.В. датована (увага!) – 08.08.2013 з терміном виконання 20 днів з моменту отримання.

Зверніть увагу, що посадова особа органу місцевого самоврядування, яка проходить по справі фальсифікації громадських слухань з питань розміщення торгівельного гіпермаркету «ЕПІЦЕНТР» в селі Єлизаветівка так привільно може ставитися до вимоги прокурора району!

Що це може означати? А тільки одне — що прокурор якось по іншому ставиться до цієї особи або надає їй особливі привілеї, використовуючи свої повноваження. Тобто, кажучи мовою правозахисників, неправомірно надає переваги особі, використовуючи свої повноваження як прокурора.

Прокурор — це по перше наглядач за законністю і його вимоги треба виконувати обов’язково та в термін передбачений чинним законодавством. І ось вам типовий приклад корупції та зрощування впливу співробітника прокуратури з можливостями в.о. голови окремої сільської ради.

Виходячи з усього вище викладеного, прокурору Дніпропетровської області Марчук Н.В слід терміново провести перевірку діяльності прокурора Петриківського району і в разі встановлення вищевикладених обставин, притягнути прокурора до відповідальності згідно ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції». Це типовий приклад вибіркового правосуддя та прокурорського нагляду, який став настільки зухвалим, що отак просто потрапляє в інформаційний простір.

Як пояснили нам працівники суду, станом на сьогодні діє «мораторій» на внесення в ЄРДР відомостей про кримінальні правопорушення з боку працівників прокуратури. Цей мораторій діє на території області вже 2 роки. Ситуація є такою, що на міліціянтів відомості про кримінальні правопорушення вносити і реєструвати можна, а на прокурорів — зась. Підтвердження цієї інформації вперше я почув від співробітника Дніпродзержинської міської прокуратури Донченко і від відразу двох суддів Заводського районного суду міста Дніпродзержинськ.

Переконатися в цьому буде можливо за результатами 10 справ за моїми позовами проти співробітників міліції та прокуратури, які розглядаються, або вже розглянути в судах м. Дніпродзержинськ та Петриківського району. Далі буде, як кажуть..

Максим Голосний

Добавить комментарий