Домой Власть и политика Віталій Кличко: маємо боротьбу гаманців і продуктових наборів

Віталій Кличко: маємо боротьбу гаманців і продуктових наборів

4
0

До офіційного старту виборчої кампанії залишився тиждень, але вже зараз очевидно, що вона буде жорсткою. Особливо – на мажоритарних округах. Адже на перемогу за партійними списками Партія регіонів розраховувати не може – занадто втомився народ від «покращення» і «досягнень, що залишаються». Тож чи не головна мета влади – сформувати більшість у парламенті за рахунок самовисуванців, під якими ховатимуться протеже ПР. Зрештою, так, як це й робилось раніше.

Саме тому я і наша партія жорстко критикували нинішній закон про вибори, що повернув в Україну змішану систему. Вважаємо голосування за нього ключовою помилкою опозиції. На жаль, тоді до думки «УДАРу», якому парламентські опозиційні старожили весь час дорікають «молодістю і недосвідченістю», не дослухалися. В результаті на багатьох мажоритарних округах маємо не змагання ідей і кандидатів, а боротьбу гаманців і продуктових наборів.

Вже зараз в хід пішла важка артилерія – адмінресурс, пайки, прямий підкуп, залякування. Ледь не щодня ми отримуємо повідомлення про нові порушення закону, коли політична боротьба зводиться до одного – банальної купівлі голосів. Причому, часто це роблять ще й за бюджетні кошти, латаючи перед виборами шматок дороги чи дахи в лікарнях та школах. При цьому біля кожної відремонтованої за бюджетні гроші ями ставиться табличка: «За підтримки ПР і депутата Х». Дешево і сердито.

Детальніше…

Добавить комментарий