Домой Власть и политика Гузенко плює на законодавство

Гузенко плює на законодавство

9
2
гузенко

Нечесна передвиборна боротьба набирає обертів у Дніпродзержинську.

По місту серед виборців були розповсюджені агітаційні матеріали, а саме календарі із зображенням кандидата в народні депутати від провладної партії  по 30–му мажоритарному округу – Костянтина Гузенка. Але ані відомості про замовника цих матеріалів, ані установи, що здійснила друк, ані елементарної вказівки, що друк здійснено з використанням партійного обладнання, ані тиражу, ані інформації про осіб, відповідальних за друк,  на календарі не було.

Згідно з частиною 23 статті 71 Закону України про вибори, забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять вищезазначених відомостей.  Агітаційна продукція кандидата в народні депутати від Партії Регіонів – Костянтина Гузенка, суперечить всім нормам чинного законодавства та порушує норми обмеження щодо проведення передвиборної агітації. Але наочно виходить – Закон України не для всіх!

Та це ше не все!

На бігборді кандидата у народні депутати від Партії Регіонів Гузенко К.А.  який є посадовою особою (перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради) зображений разом з посадовою особою — Вілкулом О.Ю. — головою Дніпропетровської облдержадміністрації, що суперечить закону про вибори ( ст. 74).

28 вересня 2012 року на вул.Димитрова у місті Дніпродзержинську (напроти магазину «Сигнал») на металевій конструкції призначеної для реклами було розміщено політичну рекламу, на який зображений кандидат в народні депутати по одномандатному виборчому округу № 30 висунутого Партією регіонів Костянтином Гузенко на фоні дитячих майданчиків. На зазначеному біллборді міститься інформація лише про замовника, яким є кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 30 Гузенко К., кількість 20 штук, виконавеця: ПП «Креатор».  Використання друкованого матеріалу передвиборної агітації, який не містить відомості про осіб відповідальних за випуск, що є порушенням Гузенко К. п.7 ст.69 Закону.

На агітаційному плакаті міститься напис «ПАРТИЯ РЕГИОНОВ. ПОСТРОЕНО 14 ДЕТСКИХ ПЛОЩАДОК. ОДНИ ОБЕЩАЮТ, А МЫ ДЕЛАЕМ».

Костянтин Гузенко займає посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дніпродзержинської міської ради.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів (ст.30 Закону) належать власні повноваження у галузі житлово-комунального господарства, побутового обслуговування – організація за рахунок місцевого бюджету (а не за рахунок коштів Партії регіонів) благоустрою населених пунктів, здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів, організації та створення місць відпочинку громадян. Порядок висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування передбачений Законом України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації». При цьому, текст, що міститься на агітаційному плакаті  відповідно до п.4 ст.68 «Закону про вибори» відноситься безпосередньо до передвиборної агітації, порядок розміщення якої порушений суб’єктом оскарження.

Крім зазначеного вище, суб’єктом оскарження порушено п.8 ст.68 Закону про вибори, відповідно до якої кандидат у депутати в одномандатному окрузі фінансує із коштів свого виборчого фонду заходи і матеріали передвиборної агітації та розміщення політичної реклами на власну підтримку. А агітаційний матеріал містить текст в підтримку юридичної особи – Партії регіонів, що є порушенням закону.

Порушення у ОВК №30

28.09.2012 року були виявлені порушення в  ОВК №30. ОВК № 30 оприлюднили постанови, при цьому зазначемо, що на офіційному сайті ЦВК постанови ОВК від округу №30 так і не поступили. Це свідчить, що такі данні не було відправлено на ЦВК, що вже  є порушенням закону про вибори. Окрім цього на дошках ОВК оприлюднено тільки 3 постанови, а прийнято було 12, що також є грубим порушенням.

При цьому на сайті ЦВК відсутні протоколи №7 та 9, а їх зміст залишається для суб’єктів виборчого процесу таємним.

2 КОММЕНТАРИИ

Добавить комментарий