Домой Новости города В Днепродзержинске вдоль моста загорелась трава

В Днепродзержинске вдоль моста загорелась трава

7
0

В городе вспыхнул небольшой пожар на открытой местности. Загорелась трава возле моста, который соединяет левый и правый берег города. Как сообщили очевидцы, трава вспыхнула практически на всей открытой территории вдоль моста.

горит трава

О чрезвычайном происшествии, о котором говорили многие автомобилисты и таксисты, не слышали в городском управлении МЧС. Как сообщили в службе, никакой информации не поступало, а сами спасатели заняты тушением горящих скатов в районе ГЕС.

Тем не менее, трава вдоль моста загорелась на больших территориях, если верить рассказам очевидцев. Подобная ситуация наблюдалась и возле села Елизаветовка.

Дым от пожара покрыл мост между частями города и ухудшил видимость на дороге. Само же пламя, по сведению очевидцев, достигало высоты в 1,5 и даже 2 метра. Сведения о пострадавших не поступало. Однако местные жители обеспокоены проявлением стихии и надеются на особое внимание к таким ЧП со стороны городских служб. Весеннее время – пора лесных пожаров, поэтому всегда требуется внимательное слежение за территориями для преждевременного обнаружения опасных очагов пламени.

В. Костенко

[box type=»alert»]

ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ
В Дніпропетровській області
ПОПЕРЕДЖАЄ

громадян про посилення контролю за дотриманням природоохоронного законодавства та притягнення порушників до відповідальності.

Попереджаємо Вас, що розведення багать, спалювання смiття а також опалого листя, рослинності або її залишків у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища є порушенням дiючого законодавства України, за яке передбачена адміністративна та кримiнальна вiдповiдальнiсть!

Спалювання всіх видів відходів на території домоволодінь, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків тягнуть за собою накладення штрафу від 170 до 340 гривень. (Стаття 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

— Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень. (Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Правила утримання жилих будинків та прибудинкових територій

3.6.14. Спалювання всіх видів відходів на території домоволодінь і в сміттєзбірниках забороняється.

3.7.4. Прибудинкова територія повинна постійно утримуватися в чистоті, систематично очищатися від сміття, тари, опалого листя.

Правила утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України

3.6. На території зелених насаджень забороняється:

випалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки;

6.4.2. Ранньою весною після танення снігу і підсихання грунту на газонах необхідно провести інтенсивне прочісування трав’яного покрову гострими граблями або спеціальними металевими щітками у двох напрямках, зібрати накопичене на газоні обпале листя, зруйнувати грунтову кірку. На звичайних газонах листя слід згрібати тільки вздовж магістралей і паркових доріг з інтенсивним рухом шириною 10-25 м залежно від значущості об’єктів. На решті газонів згрібати і вивозити листя забороняється, тому що це призводить до винесення органічних добрив, збіднення грунту, недоцільних трудових і матеріальних витрат. Спалювати листя категорично забороняється.

[/box]

Добавить комментарий