Мало того, що томатна паста — незамінний продукт при приготуванні ряду страв, вона ще й дуже корисна.
Звичайно, у тому випадку, якщо була приготована самостійно з помідорів із власної ділянки.
У складі томат-пасти міститься велика кількість лікопіну, який є природним антиоксидантом, знижує артеріальний тиск, а також ризик розвитку захворювань серця та судин.
Найкраще для цієї мети підійдуть рожевоплодні м’ясисті томати, які необхідно нарізати на шматочки довільної форми і поставити на плиту.
Після того, як маса з помідорів досягне температури кипіння, варіть її близько години, можна навіть трохи більше.
Потім злийте більшість рідини з майбутньої пасти, скориставшись способом, яким відкидаєте макарони або просто вичерпавши ополоником. Не варто прагнути позбутися абсолютно всієї рідини.
Після цього поверніть помідори на вогонь і, коли вони закиплять, додайте сіль з розрахунку 3-5 столових ложок на відро нарізаних томатів. Дозволяється всипати трохи цукру – до смаку.
Протягом 10 хвилин кип’ятіть пасту, після чого розкладіть її по банках і закатайте. Якщо у вас є час, помідори можна перетерти через сито і закатати після кип’ятіння.
До речі, взимку просто приготувати з такої пасти томатний сік просто розмішайте 2-3 ложки продукту в склянці води і насолоджуйтесь смачним напоєм.
Автор: Олена Шимановська