Домой Новости города В Каменском проверили, как организовано питание учащихся школ

В Каменском проверили, как организовано питание учащихся школ

12
0

7 сентября, мэр Каменского Андрей Белоусов объехал учебные заведения города на предмет организации питания детей.

По его словам, в прошлом году питание осуществлялось преимущественно буфетной продукцией (выпечка, печенье, бутерброды, сок, молоко). В этом учебном году в школах возобновили полноценное горячее питание.

«Діти забезпечені смачною, корисною їжею. Шкільне меню збалансоване та різноманітне – рекомендоване МОЗ та розроблене за методикою шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Згідно із законодавством безкоштовним одноразовим харчуванням місто забезпечує дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей пільгових категорій: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, діти із малозабезпечених сімей, діти, що мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій, діти загиблих захисників України.

Окрім того, з метою соціального захисту учнів, рішенням виконавчого комітету Кам’янської міської ради ми затвердили додатковий перелік  категорій дітей, аби мати можливість за кошти міського бюджету частково компенсувати вартість порції та забезпечити одноразовим харчуванням всіх учнів 1 – 4 класів та дітей учасників бойових дій, дітей з багатодітних сімей, де виховується 3 та більше дітей, і дітей з інвалідністю.

Міська влада й надалі буде опікуватися питаннями не лише навчання, а й безпеки, корисного дозвілля та якісного харчування дітей», – написал Андрей Белоусов на своем телеграм-канале.

Добавить комментарий