Хвороби полуниці – небезпечне явище, яке шкодить врожаю та заважає насолодитися смачними ласощами, які люблять як діти, так і дорослі.
Щоб рік у рік отримувати великий врожай красивих та цукрових ягід, потрібно знати методи боротьби з патогенами та грибками, які вражають полуницю.
Знаючи симптоми хвороб, вдасться їх розпізнати та запобігти, щоб не втратити весь врожай ягід.
Як боротися з фітофторозною гниллю
Серед усіх видів гниття — ця найнебезпечніша і найбільш шкідлива. За нетривалий період часу фітофторозна гниль здатна занапастити весь урожай полуниці.
Причина появи небезпечної гнилі – висока вологість. Появі гнилі сприяють затяжні дощі чи надмірний полив.
Грибком уражаються всі частини рослини, включаючи ягоди, які починають псуватися першими.
На полуниці з’являються темні буро-лілового кольору плями, ягоди гірчать, а стебло та листя поступово всихають.
Щоб позбутися небезпечної гнили, потрібно:
уникати загущеності;
своєчасно видаляти хворі кущі;
підгодовувати полуницю фтором та калієм;
дотримуватися сівозміни.
Автор: Олена Гутир