Багато господарок можуть зустрітись з проблемою: у кухонних шафках, де зберігається крупа, починають орудувати комахи.
Метод попадання комах на кухню чимось нагадує хитрість із «Троянським конем».
Личинки жуків можуть потрапити в упаковку з крупами під час фасування та почати розмножуватися при попаданні на теплу кухню.
Щоб мінімізувати ризик потрапляння в шафку з крупами комах, господині користуються простим способом профілактики.
Для цього після покупки упаковку з крупою кладуть у морозильну камеру на 1-4 дні. Виняток становить рис. Крупа після заморожування під час приготування втрачає форму і перетворюється на кашу.
Але в інших випадках метод заморожування працює. Комахи в кухонній шафці не заводяться і крупи не доведеться викидати через це. Головне не забувати на добу класти їх у морозильну камеру перед відправкою на зберігання.
Якщо комахи завелися, потрібно влаштувати ретельну ревізію. Позбутися круп, де були виявлені жучки.
Автор: Дмитро Бобрович