Домой Новости города О ситуации на «ДнепроАзот» соообщили в пресс-службе предприятия

О ситуации на «ДнепроАзот» соообщили в пресс-службе предприятия

206
0

О ситуации на «ДнепроАзот» соообщают в пресс-службе предприятия, чье сообщение мы публикуем без изменений на языке оригинала.

АТ «ДНІПРОАЗОТ» є одним з ключових підприємств хімічної галузі в Україні, яке виробляє аміак, карбамід, соду каустичну, кислоту соляну, рідкий хлор та гіпохлорит натрію. На сьогодні підприємство є єдиним національним виробником рідкого хлору, який постачається водоканалам країни та використовується для знезараження питної води та водовідведення стічних вод.

Часткова, а тим більше повна зупинка виробництва хлору, несе загрозу епідеміологічної катастрофи в Україні, особливо в літній період.

У зв’язку із значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема, природного газу, виробництво аміаку та карбаміду на АТ «ДНІПРОАЗОТ» стало економічно невигідним, підприємство було зупинено повністю. В тому числі, зупинила свою роботу хлорна група цехів, обсяг виробництва якої складає лише 10 % від загального обсягу.

Обладнання з виробництва хлору знаходиться в робочому стані та готове до застосування та відновлення виробництва у будь-який момент.

З метою забезпечення належного постачання хлору для всіх водоканалів країни, недопущення ущемлення прав громадян й інших споживачів в отриманні питної води, а також для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій через дефіцит хлору на ринку України, АТ «ДНІПРОАЗОТ» готове відновити виробництво хлору рідкого, незважаючи на економічні збитки для підприємства.

Для відновлення роботи хлорної групи цехів АТ «ДНІПРОАЗОТ», нами розглянута необхідність підвищення цін для якнайшвидшого відновлення роботи зазначених цехів підприємства. У зв’язку з цим, нами підготовлено економічне обґрунтування необхідності підвищення цін на вироблену продукцію.

Відповідне звернення направлено 02.07.2018 до Антимонопольного комітету України і знаходиться на розгляді вже два тижні. Мета даного звернення — отримати висновок щодо можливості зміни (підвищення) підприємством ціни на рідкий хлор і відповідності вищевказаних дій АТ «ДНІПРОАЗОТ» положенням антимонопольного законодавства України.

Нова ціна на хлор, яку пропонує встановити наше підприємство, відповідає середньоринковій в 2018 році з розрахунку за 1 тонну хлору, згідно з інформацією на сайті Прозорро (https://prozorro.gov.ua/tender).

Адміністрація АТ «ДНІПРОАЗОТ», розуміючи всю важливість і значимість даного питання, готова вже зараз укласти прямі контракти (без підприємств-посередників) на поставку рідкого хлору. Дані контракти вступлять в силу відразу ж після отримання роз’яснень від АМКУ.

Для укладення прямих контрактів на поставку рідкого хлору необхідно звернутися до відділуреалізації АТ «ДНІПРОАЗОТ» (телефони: (0569) 55-89-44,(0569) 55-86-10; електронна пошта:trade@azot.com.uareal@azot.com.uadog1@azot.com.ua).

Прес-служба АТ «ДНІПРОАЗОТ»

Добавить комментарий