Домой Власть и политика Як радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації «набудував» за рік зайві 100 доріг

Як радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації «набудував» за рік зайві 100 доріг

129
0

Юрій Голик, перебуваючи на посаді радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, неодноразово повідомляв про капітальні ремонти 500 доріг всередині населених пунктів Дніпропетровської області: «За останні 3,5 роки відремонтували всередині населених пунктів області майже 500 доріг. Це більше 1,5 тисячі кілометрів. Особливу увагу приділяємо селам та малим містам», – зауважив чиновник 8 жовтня 2018 року.  

«Вдумайтесь. 500 дорог за каждой из которых выехали на место посмотрели, проект, гос. экспертиза, торги, зачастую АМКУ, хитросделанные ген. подрядчики, контроль за каждой дорогой, гарантия на каждую 5 лет, раз в год осмотр каждой дороги, тонны документов по каждой дороге, уголовные дела на каждую дорогу просто потому, что так работают наши правоохранительные органы, рисуя в ухвалах откровенную пургу, адвокаты, экспертизы, керны, лаборатории, выслушивание в ФБ экспертов как и что нам делать, новые дороги, новые торги и так до бесконечности», – знову констатував Голик наприкінці 2018 року.

«500 дорог внутри населенных пунктов Днепропетровской области мы построили за 4 года», – написаврадник вже 22 квітня 2019 року.

Та чи відповідає така наполегливість дійсності – перевірили фактчекери.

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

За даними Дніпропетровської облдержадміністрації, за чотири роки (з 2015-го по 2018-й рік) всередині населених пунктів Дніпропетровської області було відремонтовано не більше 440 доріг. При чому, ця цифра ще завищена.

По-перше, до неї включені капітальні ремонти доріг місцевого значення не всередині, а між маленькими населеними пунктами.

По-друге, деякі капітальні ремонти у переліку наданому Дніпропетровською облдержадміністрацією дублюються. Наприклад, капітальний ремонт в’їзної дороги від мосту до вул. Комсомольської в смт Дніпровське Верхньодніпровського району.

Загальна кількість капітально відремонтованих доріг з 2015 по 2018 роки всередині населених пунктів Дніпропетровської області, які провела Дніпропетровська облдержадміністрація, – 398.

Та і деякі дороги з цього переліку важко назвати побудованими, або капітально відремонтованими. Зокрема, до переліку включені середні ремонти окремих ділянок доріг.

Інформація про гарантію п’ять років на кожну з зазначених доріг теж не відповідає дійсності. Як приклад: Вулиця Центральна (Леніна) в м. Верхівцеве, Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, яка, згідно переліку, капітально відремонтована, вже декілька років перебуває у дуже поганому стані.

П’ятирічна гарантія на цю дорогу не спрацювала.

Деталі, на прикладі одного населеного пункту Дніпропетровської області, дивіться у відео.

https://www.youtube.com/watch?v=0ZM7QyO7-aE&feature=youtu.be

Добавить комментарий