Домой Новости города Суддя С. Похвалита порушила Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд»

Суддя С. Похвалита порушила Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд»

167
1

14.07.2015 на 11-00, 11-20 и 11-40 суддею Заводського районного суду С. Похвалитою було призначено розгляд цивільного позову від трьох працівників міліції про захист «честі і гідності» до цивільної особи Тихонцовой Н.І. На засіданні був присутній Журналіст «Дорожнього контролю Україна» Микола Кривошеєв.

Але ж суддя С. Похвалита всупереч Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» за допомогою агресивно налаштованого охоронця у формі «Грифон» видалила громадянина України (журналіста) з зали судових засідань.

[box type=»info»]Пункт 3 статті 11 Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд»:

3. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав.[/box]

Журналіст «Дорожнього контролю Україна» неодноразово вимагав винести постанову, якою йому забороняється фіксувати на відео ВІДКРИТЕ судове засідання. Суддя, розуміючи, що постанову можна оскаржити, не стала цього робити і вирішила задіяти охорону.

Журналіст та громадський діяч Микола Кривошеєв запрошує всіх бажаючих журналістів та правозахисників на наступне засідання по справам з метою перевірки належного дотримання законодавства України у судовому процесі з аудіо та відеофіксацією відповідно до ЗУ «Про забезпечення права на справедливий суд».

Нагадаємо, що екс-викладач Дніпродзержинського державного технічного університету Надія Тіхонцова звинувачує міліцію міста Дніпродзержинська в крадіжці.

1 КОММЕНТАРИЙ

  1. Да плевала она на Закон.Не для нее он пишется.Она сама Закон.Живут по закону только те кто не может обойти его.Может пора війти пикетировать ЗАВОДСКОЙ СУД

Добавить комментарий